Lisbeth B Åkerman

Lisbeth B Åkerman

Författare till romansviten The Chronicle of Confessions och de hittills tre delarna "Det vore väl synd" (2010), "Uppgörelsen" (2011) och ”Och hanen gol” (2013) samt med en fjärde del i pipeline, också den en fristående uppföljare som tar vid där föregående slutar.


Om att förlåta

DagboksanteckningarSkapad av Lisbeth 2012-11-11 16:18
Två personer (så vitt jag känner till) har jag svårt att förlåta. Det är en anhörig och en barndomsvän. Båda älskar jag gränslöst mycket. Ändå har det blivit så här. Just i dag, på söndagen med temat Förlåtelse utan gräns känns det särskilt tungt och förtvivlat. Det har känts mörkt i flera dagar, vädret har uttryckt det i det yttre.
Så i kväll, precis när jag tänkte dra för gardinerna och tända lampan, lyftes molnen från horisonten och den vackraste solnedgång visade sig!

Mot udden i söder där solen går ner den här tiden på året

Jag vet inte hur jag ska klara av den, tyngden i mitt bröst. Den suger ur mig all kraft och hopp. Jag ber för min anhörig och min vän, ber Gud välsigna dem, ber Gud förlåta mig. Men jag orkar inte be om att vi ska bli vänner igen. Jag har i mitt hjärta förlåtit dem men förmår inte manifestera det i det yttre. Jag är rädd.

I sydväst är det ljusare? Hur förklara det? Är det kontrasterna där ljuset blir ljust och det mörka mörkt?

I det ena fallet är det en rädsla för hårda nävar. I det andra en rädsla för hårda ord. Jag klarar inte av att bemästra den. Den säger något om min svaghet, och min dränerande skam.

I väster lyser molnen ...

En reflektion av solen kan lysa upp mer än solen självt. Vad kan det säga mig? Är det en sanning eller illusion? Har jag svårt att tro mina ögon? Se sanningen?


och i nordväst blått vemod

Det är bara att låta tiden verka ... Vad är tid?
Sammanhang? Samband? Ordningsföljd?
Tålamod?
Hopp?

Och var kommer kärleken in? Den första och största ...

Måste det vara så här svårt?

PS Nu vid 17 har det friskat i till styv kuling (17 m/s). Är det då underligt att det känns tumultartat inuti? Så utan, så innan. Men vad är hönan och vad är ägget?

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.