Lisbeth B Åkerman

Lisbeth B Åkerman

Författare till romansviten The Chronicle of Confessions och de hittills tre delarna "Det vore väl synd" (2010), "Uppgörelsen" (2011) och ”Och hanen gol” (2013) samt med en fjärde del i pipeline, också den en fristående uppföljare som tar vid där föregående slutar.


En riktig dramaqueen är jag!

DagboksanteckningarSkapad av Lisbeth 2012-10-29 17:21
Så här såg det ut utanför huset när jag kom hem!

Enligt www.yr.no: liten kuling 13 m/s SSV

Det ser milt ut - ÄR förmodligen milt - men det känns omilt, dvs mycket.
Är trött på den eviga blåsten hela sensommaren-hösten. Man blir trött på att ständigt lyssna på den, trött på att hålla på att flytta bilen så den står minst utsatt. Här är det utsatt överallt, med stora trän överallt. Utom mot sjön. Och vinden. För det mesta därifrån. Träden har byggt upp sitt rotsystem utifrån västan. Men från söder - då kan t o m björkar falla som furor! By the way - furor faller inte! De har de bästa djupa rötterna, lindade runt stenar och klippor. Men granarna! De har bara ett snurr i ytan, dessa stora träd med sina tunga grenar som vinden så lätt griper tag i. 110 stycken låg det vindfällda mellan mig och närmsta grannen efter en vinterstorm. Det var som att gå i ett nytt landskap, som i en labyrint. Man såg inte åt något håll för de höga grenarna som stod rätt upp i vädret. Då hade jag varit instängd utan el i fem dygn. Och utan telefon. Men med elden sprakande i kaminen, så allt var inte hemskt. Men nästan.

Tänk på USA och orkanen Sandy då! skriker jag till mig själv och skäms ihjäl. Och massakern i Nanking! Illdåden i Syrien!

Jag som fick panik under helgen då jag upptäckte att det snart var månadsskifte och jag skulle få körförbud dubbelt upp för att ha glömt min bilprovningstid liksom att boka tid för vinterdäcksbyte. Jag lyckades få sista enda tiden på Karlskoga bilprovning som i dag, måndag. Men däcken då? Och jag som måste sitta ting på tisdag och ta mig över slätten ända till Karlstad! Och Kristinehamnsvägen där det brukar bli stopp när långtradarna blir stående i backarna. Den äckliga Bodalsbacken!

Så fort de öppnade i stort sett var jag på Värmlands Bil och beklagade min situation (som jag bort sett komma, eller hur?). Det var förstås fullt av dylika glömska personer och de som skjutit upp till i sista minuten, inte en janne att komma till för ett däckbyte! Jag visste det! Men hur det var så lyckades Sven-Erik (som jag aldrig skall glömma!) klämma in mig på onsdag kl 15! Fylld av tacksamhet tog jag mig över backar, stock och sten för att prova bilen. Och visst gick det bra! Både med väglaget och provresultatet. Två tvåor, v styrled och de inre bromsbeläggen. Baggis! Och provtagaren var så snäll mot mig som vore jag ett skört barn! Tyckte att min bil var fin och allting!

På vägen hem kollade jag att mina sms hade gått fram till dels mäklaren som skulle komma och värdera huset, dels ansvarig för kyrkans möte om RIA:s julfirande - jag hade fått skjuta upp resp meddelat att jag stannar hemma och firar jul på RIA (ser faktistkt fram emot det har jag kommit på!)

Det finns definitivt de som har det värre än jag! Inte bara i katastrofområden utan till exempel de två unga kvinnor i karriären som just gått i väggen. Jag vill gråta å deras vägnar! Jag var i alla fall äldre när jag drabbades och slogs ut och ned för gott. Lite grand har jag väl rest mig på armbågen och yrvaket börjat konstatera faktum, men alla unga människor som "trillar dit"! Med små barn och allt! Vad är det för värld vi lever i?!

Inte ska då jag klaga på vare sig väder eller vind. Eller på att jag inte orkar måla om huset. Eller på att jag inte längre får reseersättning när jag måste till sjukhuset. Eller för att min jävla grusväg förstör mina styrleder och bromsar heller, för den delen! Vi har det ju så bra i det här landet, särskilt på landet, där vi slipper mobilmottagning och fungerande bredband! För att inte tala om nedläggningen av skolan så alla små barn från sex års ålder får resa i en och en halv timme per dag plus vänta på den gemensamma bussen ungefär lika länge - tio timmars skol-/arbetsdag ... Hipp hipp hurra ...!


  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.