Lisbeth B Åkerman

Lisbeth B Åkerman

Författare till romansviten The Chronicle of Confessions och de hittills tre delarna "Det vore väl synd" (2010), "Uppgörelsen" (2011) och ”Och hanen gol” (2013) samt med en fjärde del i pipeline, också den en fristående uppföljare som tar vid där föregående slutar.


Vår värdelösa regering

Politik och samhälleSkapad av Lisbeth 2016-08-05 03:04
Jag är upprörd. Därför lägger jag av de fina formuleringarna och de väl valda orden.

Om regeringen vidhåller sin linje kommer de att förlora en massa sympatisörer, mig t ex. Som hoppades så och var så glad. Men jag blev besviken över regeringssammansättningen som blev en dålig kopia av alliansen isf ett original som kunde prata klartext om vad de ville, en social revolution och väck med vinst i välfärd och skattefifflande både legalt och illegalt.

Det blev ingen regering som förde de svagas talan utan en fisborgerlig mesliberal som rör sig i de högre lagren på högerkanten.

Nej, med vänstern skulle de lierat sig ist. Jag fattar strategin, att bygga bro till borgarna och skita i förankringen i verklighetens grund. På det sättet äger de inte längre arbetarklassens förtroende, och det är ju riktigt, det är ingen arbetarregering längre, och precis hä,r i den skärpunkten gror fascismen, likadant i hela Europa men vi hade bättre förutsättningar genom vår historia att fatta vad som var nödvändigt i den här världsomspännande krisen.

Sossarna bjöd Thomas Pikkety till Almedalen för ett par år sen men verkar inte ha förstått ett smack om hans budskap om de skadliga samhällsklyftorna som kan få en nation att gå sönder. Historiskt har det alltid kommit någon god och kraftfull ledare och räddat oss. Men nu står vi utan, när vår regering har svikit oss. Vad många röster ni skulle ha fått om ni vågat och orkat ta krafttag och tala ur skägget! Varenda liten borgarskit hade kommit på skam de som bara verkar för det egna bästa genom stupstockar, lönesänkningar och skattelättnader för de som tjänar mest!

För att inte tala om hur regeringen tillåter skola, sjukvård, omsorg och hela socialförsäkringssystemet att åderlåtas på skattemedel.

Och arbetslivet som förvandlats till en slavmarknad med bemanningsföretag och hyrpersonal. Så smart, det viktigaste, relationen mellan arbetsgivare och arbetstagare helt satt ur spel. Att det kostar samhället fanken så mycket mer i direkta kostnader än vad riktiga anställningar skulle göra, där båda parter skulle tjäna på det, spelar ingen roll. De ökade sjuktalen som aldrig kommer att få att vända ner utan en omfattande och grundläggande reform av hela arbetslivet och arbetsmiljölagen, det skiter ni i. Att några tusental eller miljoner slavar blir förstörda för livet löser ni med att försäkra ut dem och kallt räkna med en förtida massdöd.  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.