Lisbeth B Åkerman

Lisbeth B Åkerman

Författare till romansviten The Chronicle of Confessions och de hittills tre delarna "Det vore väl synd" (2010), "Uppgörelsen" (2011) och ”Och hanen gol” (2013) samt med en fjärde del i pipeline, också den en fristående uppföljare som tar vid där föregående slutar.


Svedjegården

Omvärlden och jagSkapad av Lisbeth 2015-03-22 11:55
Sedan hösten 2014 har Hotell Svedjegården tagit emot flyktingar och asylsökande. Hotellet har byggts om för att bättre passa familjer och barn både vad gäller boende, fritid och restaurang. Här Svenska kyrkans öppna barnverksamhet i full aktivitet.

Minstingen, den förstfödde på Svedjegården.

Mycket intressant att titta på ...

för både stora och små ...


Någon drömmer sig bort medan andra är fullt syssselsatta med att förverkliga sina idéer ...

Stora och små ... och små ...
och de "små" blir fler och fler ...

Då får Lamis Sadek, min vän från Aleppo i Syrien, en idé. Hon vill öppna en barnstuga först och främst för dem som är för små för att åka till förskolan i Bäckhammar men som ändå behöver få träffas under mer ordnade former, både för att tillsammans lära sig små nyttiga saker samtidigt som de får läka både yttre och inre sår i en gemensam rolig och harmonisk samvaro.

Tillsammans med Röda korset och Rädda barnen blir detta möjligt! Här håller Naeimy Blücher Johansson invigningstalet i öppningen till Svedjegårdens barnstuga. Lamis och två medhjälpare är de som ska leka och lära barnen små praktiska saker som underlättar tillvaron i det gemensamma boendet för dryga hundratalet personer varav fyrtio är barn som bortåt året ska leva och bo tillsammans här.

Förväntningarna är stora ... i vårdagjämningstid!

Media vill förmedla, publicera och sprida detta goda exempel!En video har sammanställts som visar ett flyktingboende i Libanon och därefter flyktingboendet här på Svedjegården. Alla kan inte hålla tårarna tillbaka. En sak är då i alla fall klar: Man prisar sin stora tur att ha fått komma till familjeboendet här i Nybble i södra Värmland, inte långt från innanhavet med det söta, rena vattnet, Vänern. När sommaren kommer ska vi alla göra utflykter till bad och rekreation, och det finns att välja på, Bengtsgård, Baggerud, Hults sommarhem och bad, samt Revsand!

Kvällssolen över Vänern

  • Kommentarer(1)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av Katarina L 2015-03-27 23:41

Vad fint fixat! Hoppas innerligt att alla barn som behöver kommer att få hjälp med tragiska minnen, och får leka och bara få vara barn, så som barn ska vara.
Bra initiativ av Lamis!
Tur det finns goda krafter i en annars så grym värld.