Lisbeth B Åkerman

Lisbeth B Åkerman

Författare till romansviten The Chronicle of Confessions och de hittills tre delarna "Det vore väl synd" (2010), "Uppgörelsen" (2011) och ”Och hanen gol” (2013) samt med en fjärde del i pipeline, också den en fristående uppföljare som tar vid där föregående slutar.


Nordic Noir

Om böckerna och skrivandetSkapad av Lisbeth 2014-11-09 18:09
Äntligen börjar energin komma tillbaka! Tog väl ut mig en smula av att ge ut böcker 2010, 2011 och 2013. Avsikten var att jag skulle sikta på 2015 med volym 4, lagom till bokmässan i september, men i värsta fall blir det först 2016. Ingressen till volym nr 4 finns, likaså researchen. I stora drag har jag klart för mig upplägget men det blir alltid en resa som i många stycken är lika oförutsägbar och spännande för mig som (förhoppningsvis) för läsarna.

Manuset är dock lagt åt sidan så länge, i avvaktan på att volym 1-3 ska förberedas för översättning till engelska, som s k Nordic Noir, en omåttligt populär genre i framför allt England. Möjligen är även en översättning till arabiska på gång som antagligen kommer att utgå från den engelska.

Det är väl bara att lämna över de böcker jag redan har skrivit? Eller? Vad är det för tjafs, och undanflykter kanske, att de ska gås igenom först?

Jo, det är så här att en bok aldrig blir riktigt färdig. Den som är tryckt och utgiven är ju det förstås, men den författare finns knappast som inte är där och petar och förbättrar i samband med nyutgåvan. Så det är vad jag håller på med just nu. Volym 1 kommer även att ges ut i en andra utgåva på svenska. Det börjar luta åt att även volym 2 blir aktuell för svensk nyutgivning.

Sedan en sak till: jag avser ha ett nytt skrivarnamn till den engelska utgåvan, Liz Stuart, efter min anfader, John Stuart, som fick ge sig i väg från Skottland och hit i mitten på 1500-talet. Han var den unge kungaättlingen, en flykting från ett av de värsta och våldsammaste anfallskrigen med ett England som aldrig ville ge upp sina försök att lägga under sig det skotska kungariket. Kanske en nästa bok när jag är klar med volym 4 i sviten The Chronicle of Confessions!

För att inspirera och även sätta nyttig press på mig själv provar jag en idé om att lägga ut ett stycke av "dagens skörd", dvs av det jag gått igenom dag för dag. Först volym 1 osv, med forts i kronologisk ordning. Inte för att jag vet om det kommer att bli läsvärt i något slags sammanhang. Det är bara lite på kul!

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.