Lisbeth B Åkerman

Lisbeth B Åkerman

Författare till romansviten The Chronicle of Confessions och de hittills tre delarna "Det vore väl synd" (2010), "Uppgörelsen" (2011) och ”Och hanen gol” (2013) samt med en fjärde del i pipeline, också den en fristående uppföljare som tar vid där föregående slutar.


Om att välja

Omvärlden och jagSkapad av Lisbeth 2014-09-11 14:27
Det här inlägget skriver jag i omgångar under dagen. Måste uträtta några ärenden i stan samt på hemvägen stanna till och öva till piano hos en medlem i den kör jag är med i och som ska sjunga till gudstjänsten på söndag. Temat: Medmänniskan: Du ska vara mot andra som du vill att de ska vara mot dig. Älska din nästa såsom dig själv. Eller som Jesus sa när han skulle lämna lärjungarna: Älska din nästa såsom jag har älskat er! Han gick ett steg längre, såsom jag har älskat er.

Nu i valtider blir allt så tydligt och på samma gång en enda röra. Rödgrön, Blågrön eller Brun. Jag orkar inte tänka i färger, eller säger de mer än positioneringen i vänster - mitten - höger?

Nej, jag vill tänka i termer av medmänniskan, människokärlek, medkänsla, barmhärtighet, medverkan, dela med sig - hjälpas åt, älska varandra, göra så mot andra som jag vill att andra ska göra mot mig.

Ingen människa är en ö. I min senaste bok, Och hanen gol, inleder jag med ett citat av John Donne:

"Ingen människa är en ö, hel och fullständig i sig själv; varje människa är ett stycke av fastlandet, en del av det hela. Om en jordklump sköljs bort av havet, blir Europa i samma mån mindre, liksom en udde i havet också skulle bli, liksom dina eller dina vänners ägor; varje människas död förminskar mig, ty jag är en del av mänskligheten. Sänd därför aldrig bud för att få veta för vem klockan klämtar; den klämtar för dig."

(forts i kväll)Som sten till sten läggs av den upprörda stormens vågor till klippan på vilken mitt hus vilar, för den i nästa stund, vid nästa storm när vinden vänt dem bort igen.  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.