Lisbeth B Åkerman

Lisbeth B Åkerman

Författare till romansviten The Chronicle of Confessions och de hittills tre delarna "Det vore väl synd" (2010), "Uppgörelsen" (2011) och ”Och hanen gol” (2013) samt med en fjärde del i pipeline, också den en fristående uppföljare som tar vid där föregående slutar.


Det vore väl synd

The Chronicle of ConfessionsSkapad av Lisbeth 2014-02-22 21:50


Det vore väl synd är den första i sviten "The Chronicle of Confessions" där fjärde volymen nu är på G. Några berättar att de läser boken i ett svep utan att lägga den ifrån sig för att få veta svaret på mordgåtan, andra att de läser en 10-15 sidor åt gången och mer låter sig dras in stämningen.

Jag skrev den först som en deckare och lät manuset ligga till sig som sig bör. Senare, under bearbetningsprocessen kom skeenden och känslor att fördjupas. De fanns där redan från början men nu avkrävde mig huvudpersonen, komminister Peter Svensson, som fascinerar så många människor, knyter dem till sig och närmast trollbinder dem, att få visa fler sidor och djup i sin karaktär.

Så boken kan också läsas som en relations- eller spänningsroman. Oavsett vilket, klart är att kärleken inte bara är en kär lek utan också måste tas på blodigt allvar. Särskilt allvarligt, för att inte säga kritiskt kan det bli om man inte är överens om var på skalan mellan leken och allvaret man befinner sig.

En olycklig kärlek är en sak, men svek i kärlek kan är något helt annat.

  • Kommentarer(0)//www.lisbethakerman.com/#post93