Lisbeth B Åkerman

Lisbeth B Åkerman

Författare till romansviten The Chronicle of Confessions och de hittills tre delarna "Det vore väl synd" (2010), "Uppgörelsen" (2011) och ”Och hanen gol” (2013) samt med en fjärde del i pipeline, också den en fristående uppföljare som tar vid där föregående slutar.


Vår i luften

jag och mina livSkapad av Lisbeth 2014-02-02 18:57
Trots att jag var på valupptakt med påföljande thai-middag och avslut i baren i gårkväll kände jag mig utsövd i morse strax innan klockan skulle ringa vid sju. Så jag bävade och trodde jag försovit mig. Jag skulle vara kyrkvärd vid gudstjänsten klockan 11.

Strax upptäckte jag att datorn stod och blinkade, jag hade lämnat den för uppdatering av ett program som den tjatat på mig om en längre tid så jag lät den vara och tänkte att den väl stänger sig själv när den var klar. Men icke sa nicke. Så jag fick sätta mig på ett kall liten pall för katten sov på min skrivbordsstol.

Allting krånglade. Först inloggningen. Ingen av de angivna mejladresserna med resp lösen fungerade. Jag blev mer och mer svettig och panikslagen. Till slut gjorde jag något som jag i efterhand inte kan återge så jag i vart fall kom in på den ena mejladressen så jag kunde stänga av datorn. Men den andra, till den webbmejlen, har jag inte vågat pröva. Inloggningen till bloggen klarade jag av så då känner jag mig inte helt utstängd från one.com.

Jag skulle nog inte hålla på med datorer och sånt. Jag stressar upp mig och har fullt sjå med att härbärgera analkande panikattacker.

Hursomhelst, värdskapet i kyrkan förlöpte väl, kaffet efterpå smakade gott och när jag kom hem lyste solen så ljuvligt att jag var tvungen att knäppa ett par kort innan jag fortsatte in i källaren för att sätta på vattnet (jag stänger när jag ger mig i väg för att inte få in hele sjöa i huse om det skulle råka springa läck någonstans ...).

Små spår i snön där en rådjursfamilj strosat omkring. De äter solrosfröna som småfåglarna spillt ut från de tre matningsställena, ger mig en mjuk blick och vandrar sakta vidare utan att verka rädda.

Tallarnas solvarma stammar

Dessa kvittar det lika om datorn är på eller död.  • Kommentarer(0)//www.lisbethakerman.com/#post91