Lisbeth B Åkerman

Lisbeth B Åkerman

Författare till romansviten The Chronicle of Confessions och de hittills tre delarna "Det vore väl synd" (2010), "Uppgörelsen" (2011) och ”Och hanen gol” (2013) samt med en fjärde del i pipeline, också den en fristående uppföljare som tar vid där föregående slutar.


Snurr i bollen och brist på överblick

jag och mina livSkapad av Lisbeth 2014-01-14 14:39

Mycket snurrar runt! Supervalår! EU-val! Skolan, skolan! Livsmedels- och försvarsfrågorna! Den allvarliga bristvaran: bonden!! Rovdjurspolitiken! Det förhatliga imperiebyggandet av skrytprojekt i kommunen i stället för satsningar på invånarnas välfärd, särskilt verksamhet i förskola, skola och omsorg. Nyöppnat flyktingboende uppe i samhället. Pågående manusskrivande till bok 4, ”Ön” (tillf arb.namn)

Och så till råga på allt har jag vid besök på Länssjukhusets CPAP-mottagning i förrgår fått veta att jag lidit av syrebrist varenda natt under hela 2013. Investerade genast i en ny mask för femtonhundra. Natten som var, var till en början orolig och resulterade att jag steg upp och åt risgrynsgröt samt kaffe med pepparkakor samtidigt som jag återigen studerade monteringsföreskrifterna med påföljande justeringar. Sedan sov jag mig igenom förmiddagen.

Så nu väntar jag på att vakna upp. Inte underligt att jag somnat i tid och otid vid kroppslig inaktivitet. I detta tillstånd har jag redigerat manuset till min i höstas utgivna bok. Inte underligt att jag upplevt kroppen som motsträvig och icke samarbetsvillig och aldrig, aldrig alert, pigg och nyter på ett helt år. Annat än momentant. Varenda morgon trög och trött. Jobbigt för en som annars är extrem morgonmänniska! Som under det mest intensiva skedet inför deadline och utgivning fått jobba löpande under dygnet med avbrott av insprängda svimningar och medvetslöshet.

I två dagar har det snöat till råga på allt. Kallt så in i h-e. Veden på cykelkärran nedför backen mellan vedskjul och stuga travar jag upp så högt jag når på farstubron på plats efter sittbänken som samlar kraft nere i källaren inför nästa säsong.

Vitamininjektion: Sonson, med jobb vid flyget i Stuttgart på besök fre-sö, med söndagsmiddag hos son och sambo i Skattkärr. Underbart! Ovan vid sådan känslostorm, fortfarande matt i dyningarna.

Planeringsmötet med centerkvinnorna ägde rum under söndagen liksom söndagsgudstjänsten och fick försiggå utan mig.

  • Kommentarer(0)//www.lisbethakerman.com/#post90