Lisbeth B Åkerman

Lisbeth B Åkerman

Författare till romansviten The Chronicle of Confessions och de hittills tre delarna "Det vore väl synd" (2010), "Uppgörelsen" (2011) och ”Och hanen gol” (2013) samt med en fjärde del i pipeline, också den en fristående uppföljare som tar vid där föregående slutar.


Annas bok

RecensionerSkapad av Lisbeth 2012-11-29 01:06

Hoppy ... och guldpengarna
Anna Olausson
Illustrationer: Elin Lindwall
Grafisk formgivning: Anna Olausson
Norlén & Slottner, 2012

Den är så underbar!

Hoppy – liten flicka med stort budskap

Genast då jag tar boken i min hand förnimmer jag att det är något märkligt med den. Hoppy – hoppet ... Färgen, hoppets färger, vackert omslag. Så ser jag: Hoppy – allt det du önskar dig kan du få! Ja, jag känner verkligen det! Får en association till Bibeln, allt ni ber om ska ni få ...

Hoppy sitter i sin fåtölj och dagdrömmer, fantiserar. Inom yogatraditionen använder man sig av inre bilder och föreställningar och menar att det man betraktar växer, materialiserar sig. Hon går bland träden ute i naturen, drar in den klara luftens friska dofter och bröstet vidgar sig, liksom sinnena.

Hoppy blir öppen för att vad som helst kan hända, öppnar sig för undret ... Så händer små mirakel som alla barn känner igen, och – som så här betraktade leder till ett underverk – till att Hoppy får vara med om precis det där som hon önskade sig! När man låter sig föras med känns det som om allt faktiskt är möjligt! Och då blir det så! Kanske har det varit det hela tiden, bara att man inte såg det, insåg det ...

Barnets texter är precis så där enkla som barn vill ha för att inte tappa intresset! Textrutorna för uppläsaren skapar en stämning som säkert i röst- och tonläge förmedlar det obegränsat underbara till det lilla barnet – liksom till den vuxne själv! Bilderna inte att förglömma, de stannar man vid och förlorar sig gärna i! Meditativa och roliga! Och så vackra!

En läsupplevelse i flera dimensioner för både stora och små barn!

Tack, Anna! Det är väl du som är Hoppy ...? Ögonen tycks avslöja ...
  • Kommentarer(2)//www.lisbethakerman.com/#post62