Lisbeth B Åkerman

Lisbeth B Åkerman

Författare till romansviten The Chronicle of Confessions och de hittills tre delarna "Det vore väl synd" (2010), "Uppgörelsen" (2011) och ”Och hanen gol” (2013) samt med en fjärde del i pipeline, också den en fristående uppföljare som tar vid där föregående slutar.


Och hanen gol ...

Om böckerna och skrivandetSkapad av Lisbeth 2012-10-23 09:23
Nu har jag skickat manuset till lektören som ska gå igenom det. Polisen är klar men kyrkoherden håller på med sin faktagranskning. Lektören kommer att kontakta mig innan hon påbörjar sitt arbete och lämna leveransdatum och pris. Det blir första gången vi jobbar ihop. Magsäcksinflammationen gör sig påmind med små smärtförnimmelser.

Jag hade ställt klockan på ringning för att kontakta husläkaren på hennes telefontid vid 8. Är fortfarande kvar i den utdragna tiden innan sänggåendet som blev mer och mer extrem allteftersom arbetet med manuset fortlöpte. Så på slutet (och fortfarande om jag inte måste till tinget) handlade det om 03-09 som jag låg medvetslös i min säng om jag skulle vakna av mig själv. (Tingsdagar ringer alla klockor och telefoner vid 04. Men då har jag tvingat mig i säng senast vid 20 och somnat - kan tänka - som på befallning!)

Min söta doktor hade fått nåt akut i görningen då det bara blev svararen som upprepade samma: "telefontid 8-9 tisdag och onsdag". Får göra ett nytt försök i morgon. Det handlar om att förmå henne att förskriva en dyrare allergimedicin än den billigaste varianten pga att den inte torkar ut på samma sätt. En läkare på infektion tog upp det med mig för fem år sen då jag låg inne för ansiktsros och ögonen tog rejält med stryk. Senare, när jag inte blev återställd konstaterade hud att jag hade rosacea, en livslång åkomma med torra ögon som följd. Hud skriver ut en gel som jag klämmer in i dem morgon och kväll. Jag vill inte få näthinneavstötning om jag kan undvika det. Men här på vårdcentralen har de gång på gång skrivit ut den uttorkande, billliga mot min hösnuva/pälsdjurs- och köldallergi som tvingar mig att knapra på dessa piller.

Nog om detta. Man har ju nått den ålder då sjukdomar och diverse krämpor är intressanta samtalsämnen ...

Och hanen gol, är titeln på min tredje bok.


Så här såg det ut 07.45 när jag tittade norrut mot Karlstad till. Kanske vågar solen visa sig en stund i dag? I går sneglade den lite i njugg på mig och Anders, min snälla granne, när vi rensade takrännorna och sopade rent under trätrallorna på altanen. Det, och sedan att kupa upp jorden runt rosorna är det sista innan kylan. Nej sjövattenpumpen också, för i hundrade gubbar! Det blir dyrt att glömma den! Jag vill hinna plantera om några växter och behöver vatten. Annars vore det väl läge.

Det är mycket man får avstå när man skriver. Men det hjälps inte! Man har inget val utan måste knäppa på den där datorn, leta upp mappen med Författandet, gå in på "My book" som den fick heta för att jag började skriva den på min svärsons engelska dator när jag var där i veckorna hos lilla barnbarnet och körtelfebern. Då den började ebba ut, framemot mars-april kunde jag inte behärska mig längre utan satte mig på lediga stunder med brinnande fingrar och en puls i hundra. Så är det. Det gör nåt med en, skrivandet. Det tar liksom över.

Så nu har jag storstädning ute och inne, egen administration som måste komma på plats i pärmar, klädvård inte att förglömma. Hemma sitter man ju i sånt som man bara tvättar och hänger upp men då man måste ut i världen får det ju bli nåt snyggare struket och fräscht.

På mitt återhämtningsprogram ligger också jag själv. Sträng diet, dagligt gympa-och motionspass. För att sitta vid en dator timma ut och timma in i iver att inte missa en stavelse av vad som kommer till en är ingen höjdare för kroppen åtminstone. Själen får nog sitt när jag tänker på det. Jo, så är det nog. Förutom ångesten som slår till då och då. Vad är det jag håller på med? Är jag fullständigt galen? Gode Gud, banka till mig så jag flyger av stolen om det bara är strunt alltihop!!! Och vad värre är: Kanske sprider jag inte bara dynga utan gift ...! Kan det vara så, Gud? Döda mig då hellre, om jag inte fattar!

Annat var det förr.

Var det bättre då? Jobb åt andra hela dagarna, hemmafix åt fyra barn och åt karln som man inte litade på. Nu är de fyra utflugna och spridda för vinden och den ende, han vilar i jorden. Hans stoft vill säga. För äntligen är han min på heltid utan andra pretendenter med förtur!

Vad har min bok att göra med det här? Ja ... Svaret på det blir ...: Det har den!

  • Kommentarer(3)//www.lisbethakerman.com/#post55