Lisbeth B Åkerman

Lisbeth B Åkerman

Författare till romansviten The Chronicle of Confessions och de hittills tre delarna "Det vore väl synd" (2010), "Uppgörelsen" (2011) och ”Och hanen gol” (2013) samt med en fjärde del i pipeline, också den en fristående uppföljare som tar vid där föregående slutar.


Äntligen!

Om böckerna och skrivandetSkapad av Lisbeth 2012-03-03 01:36

Äntligen hemma igen! Stockholm, Stockholm! Och mina kära där!
Men ändå - hemma, hemma, hemma!

Hemma, när jag zick-zackade mig baklänges in på gården, mellan de japanska klätterrosorna (som jag klarat hittills) förbi dammen på vänstra sidan, och på den högra, rosen Aicha (gul) och dito Hansa (vit), och så tvär-svängen runt gamla stubben - och lilla Clion på plats utanför garageporten! Jag kör inte in den för jag är rädd att möss kommer in och vill värma sig och gnager sönder ledningarna - fast det kan de likaså hellre göra utomhus där de behöver värma sig ännu mer ... Ack ja, hur man än vänder sig ...!

En fjärdedel av solrosfröna i fröautomaten hade gått åt. Då är det några som har hittat hit! Eller om det är den illröda ekorren som förser sig.

Fyra av Coop:s stadiga tygkassar, Anden (andningsmaskinen [= CPAP-datorn]) och en IKEA-kasse med handlingar och ombyten bar jag in (igen), gick ner och slog på vattnet - och först då tittade jag ut över sjön och såg VATTNET! Isen var borta! Där gick en stor båt söderifrån med upplyst för och akter, styr- och babord - som ett slott! Och över alltihopa lyste mån-gubben upp både land och sjö! Ingen ficklampa behövdes!

In och tänder eld i spisen. Ger katterna färskt vatten, mat har de. Fyller ett drickglas till hälften av det röda vinet som fortfarande sedan ett antal veckor är drickbart.

Egentligen fastar jag. En vecka hel och hållen. Men sedan i onsdags kör jag med varannandagsfasta. Blev matt och yr. Ska lyssna på kroppen, som konsulterad doktor sa i början av veckan.

Nåväl, nu har jag börjat tömma även de imaginära magasinen på dess innehåll. Det låter något! Men jag har inte haft tid och ro förut. Får se hur det går nu. I morgon ska vi jobba med det sista på Aktivitetslistan från fem års slit för en ny skola. Det finns en massa annat som behöver tas tag i, i samma härad, det jag kallar "mitt politiska liv", men jag ska försöka lämna (lämpa) över det till (på) andra. (Använder inte enligt löfte till mig själv ordet måste och stressar upp mig - inga måsten här inte ...)

Hursomhelst har jag där i Stockholm, under en liten stund på dagen, ställt om lånedatorns engelska tangentbord från "EN" till "SWE" och börjat manifestera:

Den tredje boken.

Ska den verkligen heta så? Måste alstret heta "Den tredje boken"?
Troligen inte. Väntar på ingivelse. Annars ... ja, kanske. Hm.

Den börjar ute i Förkärla i den blekingska skärgården. En solig morgon i augusti, strax efter att bok nr 2, Uppgörelsen slutar.

(Här skyndade jag mig nu att ta bort några alltför avslöjande rader efter Anninas kommentar nedan. Sorry, sorry. Ville bara vara så där trevligt medelsam. Oklokt av mig. Grundar sig nog i längtar efter att få dela med mig med läsaren.

Så här nedan fortsätter nedlägget som tidigare ...)

Men hos mig i Medhamn är det fortfarande natt:

Med hjälp av autokorrigeringen lyckades jag få fram en bild som nästan helt motsvarade den verkliga här utanför över sjön ...


Men kanske skulle den här bilden mer motsvara rådande läge, såsom
då, nu och sedan, mina tre böcker, där det förflutna möter nuet och det som komma skall (Nötöns naturreservat, sommaren 2011).

2012-04-04

Titta, så märkligt! Sist jag skrev på det här inlägget var 2012-03-03 och nu är det 2012-04-04! Det var underligt. Och jag nästan smygskriver här för att jag inte kan göra ett "öppet" nytt inlägg. Varför inte? Jo, därför att då kommer det "i vägen" för det nu senaste "Brottet mot bygdens barn" vilket måste få vara det som kommer upp först när någon - kanske du - går in på bloggen! Det är fler än vanligt, så jag antar att besökarna läser vad jag skrivit där.

Men nu i stället, vill jag bara säga hur lycklig jag är över att vara hemma igen efter ganska många dagar den här gången för att min lilla tösabit blev sjuk. Hon är så härlig och rolig! Och jag vet att jag behövs under en period. Mormor. Fast jag känner mig mest som mamma. Åt dem allra tre, hon själv först och främst, men även hennes mamma och pappa, som har behövt en mamma som pysslar därhemma. Lagar mat gör jag inte mer än till lill-fllickan. Men jag städar. Och jag hänger samt tar ner och viker tvätt, dock för det mesta inte tvättar för det brukar pappan göra. Handlar gör någon av dem. Men jag gör frukost åt den lilla och gör henne i ordning för dagis till kl 9. Vid 4 ger jag mig i väg för att hämta henne, ger henne middag och sen kommer hennes föräldrar hem.

I dag tänkte jag på hur väl jag faller in i marksysslorna, vaggar omkring och är snäll, finns där tillhands. Insåg att det var så jag tog hand om mina män. Föll in i kvinnomönstret som min mor lärt mig. Inte undra på att de tröttnade. Ingen karl kan väl nöja sig med en hemslavinna mer än till hemsysslorna. Fast ibland röt jag till och blev tigrinna. Det var nog ännu värre.

Åkte vid 3 och var hemma vid 9. Stannade nog en timma och åt i Eskilstuna, på Max. Kan inte fatta att det tog så lång tid! Ändå körde jag mestadels mellan 110 och 120, södra vägen. Det var nästan mörkt när jag backade in till garaget. Var tvungen att fiska upp kameran ur en av väskorna för himlen var otrolig. Svårt bara att fånga det där nästan-mörkret.


Rakt västerut. Det var sådana otroliga färger!Lite mer mot sydväst.

Jodå. Jag har skrivit en del. De är inte så glada just nu. Nån av dem. Men så är livet, ja, så är livet ...
  • Kommentarer(2)//www.lisbethakerman.com/#post47