Lisbeth B Åkerman

Lisbeth B Åkerman

Författare till romansviten The Chronicle of Confessions och de hittills tre delarna "Det vore väl synd" (2010), "Uppgörelsen" (2011) och ”Och hanen gol” (2013) samt med en fjärde del i pipeline, också den en fristående uppföljare som tar vid där föregående slutar.


Ebba vackert bjäbba

Politik och samhälleSkapad av Lisbeth 2015-10-10 01:30
Är väl mer åt det socialpolitiska hållet, tycker att alla har rätt till ett gott liv. Känner mig dock lite otålig över att inget tycks hända. Margot är trovärdig, Morgan också. Och Peter Hultqvist. Och övriga ministrar, absolut. Men statsministern har varit osynlig för länge här hemma. Han är säkert en rekorderlig människa men han behövs mer här hemma. Det är ju oppositionen man hör av mest, är mest synlig. Och SD allra mest, jäkla journalister. De ifrågasätts allra minst och får mest utrymme. Rimmar illa.

Och nu har superhögerbruttan spelat högt, talat med tveeggad tunga och vackert viglat upp sitt gäng. Hennes tolerans inför rikstingets ledamöter är inte riktigt trovärdig. Säkert har borgarna gjort upp scenariot tillsammans. För att kunna hoppa av DÖ med hedern i behåll. Ebba var inte personligen med i D-Överenskommelsen och kan förefalla oskuldsfull men det köper jag inte för ett ögonblick. Den näpna uppenbarelsen kan förleda omgivningen, men inte mig. Hon påminner mig om en skolkamrat som jag tyckte om trots att hon betedde sig falskt. Hon hade goda sidor också. Men för egna fördelar sålde hon ut mig mer än en gång.

Det absolut värsta med Alliansen är vinsterna i välfärden som jag uppfattar som (i det närmaste) kriminellt - de vet vad de gör - valfrihet, pyttsan! Utanförskap, pyttsan. Det är precis tvärtom. Stupstocken i sjukförsäkringen är en kallhamrad och grym konstruktion. Liksom arbetslöshetsförsäkringen. Folk i ett modernt land som säger sig vara demokratiskt ska inte behöva hamna på gatan. Det är ovärdigt och grymt.

Men vinstuttaget ur välfärden bryr de sig inte om trots att det hela tiden funnits ett lagrum som reglerar det, Skattelagstiftningens § 38 som binder vinstuttaget till statslåneräntan. Det är ett rent kriminellt beteende, att med öppna ögon tillåta skyhöga vinstuttag dra i väg till skatteparadisen på bekostnad av den välfärd vi, befolkningen, sparat ihop till, våra pengar, våra försäkringar!

Det är magstarkt. Och de har känt till det ända från början och ändå inte brytt sig om att reglera vinstuttaget. Man kan med fog ställa sig frågan om varför. Följ pengarna, brukar vara rådet. Våra statsråd och riksdagsledamöter begränsar vårt rättmätiga uttag från den allmänna försäkring som vi alla betalar till men tillåter skyhöga vinstuttag på bekostnad av den välfärd vi har rätt till och faktiskt ÄGER. Följ pengarna.

Nej, nu blir jag sur. Jag tycker Stefan Löfvén svassar omkring i storpolitiken ute i världen. Han ska vara här och försvara oss från ulvar och parasiter!

Hej då.  • Kommentarer(0)//www.lisbethakerman.com/#post164