Lisbeth B Åkerman

Lisbeth B Åkerman

Författare till romansviten The Chronicle of Confessions och de hittills tre delarna "Det vore väl synd" (2010), "Uppgörelsen" (2011) och ”Och hanen gol” (2013) samt med en fjärde del i pipeline, också den en fristående uppföljare som tar vid där föregående slutar.


Och månen vandrar ...

jag och mina livSkapad av Lisbeth 2015-10-08 01:52

Håller på att höststäda. Måste rensa ur, både rumsligt och andligt/själsligt. Har inte gjort det ordentligt på flera år. När man som jag bor på 60 kvm i en liten stuga på två rum och kök blir det fort trångt. Så jag längtar efter att få slippa leta efter saker. Det blir så om man inte har det så att var sak kan ha sin plats. Det har de väl, det är bara det att en massa annat också har hamnat där.

Jag har börjat gå igenom pappershögar som jag flyttat på i evigheter. Hur många gånger har jag inte börjat sortera och fått lägga tillbaka högarna för att något annat tillkommer. Jag kanske bara missbedömt tiden jag hade till mitt förfogande, eller att jag blivit hungrig, trött, någon har dykt upp, ringt, kattan har kommit in med en råtta, eller mus snarare - men för mig är allt dylikt råttor - eller jag har gett upp helt enkelt. Nu är jag i alla fall nästan ända i botten och det mesta i pärmar eller slängt. Fördelen med att låta en hög växa till sig och riktigt mogna är att man kan slänga hälften på en gång och behöver inte gå omvägen och rensa ut eländet från pärmarna. Man upptäcker också att det man tänkt göra något mer inte längre är nödvändigt. Det har liksom skött om sig av sig själv.

Här utanför finns en trädgård också. De senaste åren har jag låtit höstjobbet skjutas upp till våren för det är roligare och skönare då att hållas ute i stället för de kulna novemberdagarna/-aftnarna när jag stapplar omkring i pannlampans sken. Problemet är bara att vårarna är så korta numera att det växer ifrån mig. Vår och försommar är väl lika fina ändå, prunkande och bultande av liv, men redan i juli börjar det se slitet ut och att försöka få någon ordning på det då, när det gömts i en enda röra i tovor under buskar och häck, blir aldrig riktigt bra. I år var det ändå bättre än förr om åren.

Ett litet sorgebarn är de fem kubiken ved som fortfaranxde ligger på marken under en presenning. Men det har den gjort förr, ändå in mot juletid och ännu längre, med de sista pinnarna förpassade in i vedskjulet först när våren börjar nalkas. Jag är inte utan, har tillräckligt med torr ved ändå, så det årner säj.

Min yngsta med sitt yngsta kommer till veckan och tar sina sista körlektioner inför uppkörningen som följer direkt på i ett s k intensivkörkort. Då får jag skjutsa henne de tre milen in till tätorten där det hela äger rum och under tiden promenera med den lille i vagnen, alternativt om vädret så anbefaller, stanna i bilen och fara runt hela stadens alla små och stora gator och in i alla små ganska okända kvarter och hoppas lillkillen sover så länge som möjligt. Han ammas, så jag är ganska värdelös på att göra honom nöjd om det börjar närma sig och hungern slår till.

Hann inte få badrummet i ordning som jag hoppats. Men det duger ändå. Ska få till det lite bekvämare med att t ex sätta upp duschdraperi så att jag kan stå upp i karet när jag duschar. Att sitta på huk för att inte stänka vida omkring är mindre behagligt. Har belamrat halva vardagsrummet med diverse inventarier därifrån för att komma åt att fixa i ordning.

Har ett protokoll att skriva också. Är visserligen ordförande i vårt församlingsråd men då vi kommit att sakna sekreterare har jag den sysslan tillika. Eftersom jag gillar att hålls med ord, fraser och meningar är det helt okej. Men det ska göras, tänkas, erinras hur det nu var vad vi sa ... Kommer även att ta fritt från detta tillsammans med allt annat. Endast anhörigas och nära vänners svåra sjukdom eller olycka, eller egen död, får hindra mig att skriva, kära nån.

Duschen nästa!
Och god natt!

Jag drömmer mig bort ...
  • Kommentarer(0)//www.lisbethakerman.com/#post163