Lisbeth B Åkerman

Lisbeth B Åkerman

Författare till romansviten The Chronicle of Confessions och de hittills tre delarna "Det vore väl synd" (2010), "Uppgörelsen" (2011) och ”Och hanen gol” (2013) samt med en fjärde del i pipeline, också den en fristående uppföljare som tar vid där föregående slutar.


Ett bra parti

Omvärlden och jagSkapad av Lisbeth 2014-06-25 00:36

Mamma och jag framför, pappa bakom kameran. Vi har hunnit bli fyra generationer. Indianerna lär räkna in sju framtida generationer i dagens beslut. I västvärlden mäter man i mandatperioder, två, tre, vackert så. Ibland verkar det som om man inte räknar alls.

Ändå är det inte utan att jag med viss nervös förtjusning ser framemot höstens val. Men må det bli de små partiernas framgångsval! Varför, kan man tänka ...? Jo, för att korruptionen tenderar växa i takt med storleken liksom idealiteten minskar i samma motsvarande grad. Med idealitet menar jag här det djupaste syfte som ett parti har och bekänner sig till. Man kan rentav fastslå att idealitet och kvantitet utgör de båda ytterligheterna på en skala. Ju större och osårbarare ett parti blir desto mer blir det sig själv nock och avlägsnar sig alltmer från det folk de ska tjäna. Så fram för de små partiernas mångfald och framgång i vårt kommande val! Blocken blir satta ur spel och vi kan bävande och liksom uppväckta se framemot nya färger och nyanser med människor som menar vad de säger, lever och verkar utifrån det. Inget ledarskap ska sitta säkert såtillvida att man aldrig får ta saker för givna utan hela tiden kämpa på fullt och helt för en tillvaro och framtid som inkluderar alla. Alla deltar i en medskapande samverkan med alla andra. Där betraktas inte meningsskillnaderna som hinder utan som välkomna tillfällen till eftertanke. Det är då man får utforska motiv, orsak och verkan! Det är då dialogen lyfter till en högre och alltmer insiktsfull nivå! Så sjung Småskalighetens lov och må den verka för allas engagemang och deltagande i arbetet för en bättre värld!

  • Kommentarer(0)//www.lisbethakerman.com/#post104