Lisbeth B Åkerman

Lisbeth B Åkerman

Författare till romansviten The Chronicle of Confessions och de hittills tre delarna "Det vore väl synd" (2010), "Uppgörelsen" (2011) och ”Och hanen gol” (2013) samt med en fjärde del i pipeline, också den en fristående uppföljare som tar vid där föregående slutar.


Lite låg och deppig

Tankar och reflektionerSkapad av Lisbeth 2011-11-05 11:18
Allhelgona. Åminnelsen av de nära och kära avlidna. Min ex prästen. För en månad sedan bara. Tomt och mörkt, liksom ett mörker när jag tittar ditåt.

Jag har tänt fasteljuset som jag köpt i min lilla kyrka här på landet. Det jag satt vid när han begravdes. Dit jag inte var välkommen. Där jag räddades av lunginflammationen som bröt ut precis lagom veckan innan.

Men det var en fin och betydelsefull begravning har mina barn berättat. Alla tio barnen fick träffas och knyta samman sina band och samhörigheter. Sorgen var stor men blev uthärdlig. Den var gemensam och vändes stundtals till glädje och uppsluppenhet där i herrgården de tillsammans hyrt under två dygn. Alla var ditresta utom de två yngsta tonårsdöttrarna, deras bror och deras mamma.

Jag var också ditrest, två veckor tidigare, då jag fick träffa honom senare på kvällen när den övriga uppvaktningen gått hem. Han kände igen mig. Det lever jag på.

Märkligt. Alla motsättningar som bortblåsta. Döden är vacker på det sättet. Kvar blir bara det ljuva och underbara. Det som är människan bortom stress, förebråelser och försvar.

Vill helst inte se dagens ljus. Ville bara sova. Men nu ska jag gå och koka mig en kopp kaffe och sedan stapla lite ved. Klockan tre ger jag mig i väg till konstmuseet inne i stan tillsammans med en god vän som också har det jobbigt. Där finns en uppmärksammad foto- och filmutställning, en mysig cafeteria och lite senare en musikalisk sinnenas afton.

Fast helst av allt ... Vadå, helst av allt? Nej, okej då. Just det.  • Kommentarer(0)//www.lisbethakerman.com/#post10